Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

Kwarktaart met mandarijn

kwarktaart met mandarijn

De meeste kennen de kwarktaart als een taart wat je niet hoeft te bakken. Deze kwarktaart word wel gebakken. De taart lijkt wat op een cheesecake maar dan lichtere versie.

Ingrediënten (voor een springvorm van 26 cm)

Deeg

  • 175 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 gram suiker
  • 1 ei

Voor de kwarkvulling

  • 2 eieren
  • 2 blikjes mandarijnen (2 x 314 ml)
  • 500 gram magere kwark (naturel)
  • 1 eetlepel verse citroensap
  • 1 pakje vanille kookpudding (voor 500 ml melk)
  • 200 ml slagroom | ongeklopt|

Garnering

  • 100 ml slagroom + suiker + 1 zakje klopfix
  • mandarijnen
  • poedersuiker

Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet de springvorm van 24 cm in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier.

bereiding deeg
Meng de bloem met de suiker het ei en blokjes boter.
en kneed dit tot een glad deeg.
Verpak het deeg in plastic huishoudfolie en laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit een een met bloem bestoven werkplek
tot een cirkel van ongeveer 34 cm doorsnee.
Plaats het deeg in de vorm en druk de randen lichtjes aan.
Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en zet het in de koelkast tot gebruik.

Kwarkvulling

Laat de mandarijnen uitlekken.
Houd wat mandarijnen apart voor de garnering.
Smelt de boter op een laag vuurtje.
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf
Meng de kwark met de eidooiers,suiker citroensap en de puddingpoeder.
Voeg afwisselend de gesmolten boter en de slagroom erdoor.
Spatel het eiwit er voorzichtig door.
Vul de bakvorm met een 1/4 deel van het kwarkmengsel en strijk glad.
Verdeel de mandarijnen hierover, en bedek de mandarijnen met de rest van het kwarkmengsel.

Bak de kwarktaart in het midden van de oven 45 minuten.
Na 45 minuten zal de bovenkant lichtbruin gekleurd zijn en stevig aanvoelen.
Laat de kwarktaart 10 minuten in de vorm afkoelen.
Haal dan de taart los van de rand van de springvorm en laat hem helemaal afkoelen.

Klop de slagroom stijf met suiker en eventueel een zakje klop-fix
Garneer de taart met toefjes slagroom en mandarijnen.
Bestuif de rand van de taart met poedersuiker

Bron Koken & Genieten paasspecial

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *