Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

Kue lapis

kue lapis

Kue lapis is een in laagjes gestoomde koek.
Een zoet en tropische lekkernij uit de Indische keuken.
Normaal gesproken gebruik ik voor Kue Lapis rijstemeel en tapioca
maar bij de toko zag ik ook Hoen kwe meel van het merk Nona liggen.
verkrijgbaar in de kleuren wit rood geel en groen.

In totaal heb je voor dit recept 100 gram meel nodig

Ingrediënten
voor een vorm van 20 cm doorsnede

  • 50 gram Nona Hoen Kwe Cake Meel (bv rood)
  • 50 gram Nona Hoen Kwe Cake Meel (bv groen)
  • enkele druppels pandan extract
  • 900 ml kokosmelk
  • 1 gram zout
  • 120 gram fijne kristalsuiker

Verwarm de stoompan voor en bekleed de gaatjes-bodem met aluminiumfolie
Vet een ronde schaal /bakpan dun in met slaolie.
Gebruik een bakvorm die precies in de stoompan past.
Wikkel de deksel in een theedoek (dit voorkomt condens op het beslag)

Bereiding beslag
Meng in een kom de kokosmelk suiker en het zout
Verdeel dit in twee gelijke delen
Meng in een deel de Hoen Kwe Cake Meel (Rood) en in het andere deel groene Hoen Kwe Cake Meel
Roer dit met een garde tot een glad beslag
Voeg bij het groene deel enkele druppels pandan-extract
Schep met een juslepel ongeveer twee lepels van het rode beslag,
op de bodem van de vorm
(de bodem moet helemaal bedekt zijn met beslag)
Plaats de in theedoek gewikkelde deksel op de pan en
stoom het laagje in ongeveer 5 minuten gaar
Het laagje beslag is klaar als het er droog en glimmend ziet
Giet nu met een juslepel twee eetlepels van het groene beslag op de
rode en stoom ook dit weer 5 minuten.
Herhaal dit tot al het beslag op is.
Het laatste laagje beslag moet in plaats van 5
10 minuten stomen
Laat de Kue Lapis helemaal afkoelen en snijd in dunne plakjes
Verpak de plakjes per stuk in plastic huishoudfolie

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *