kruidnoten bavarois

Kruidnoten bavarois
Ik vond het een leuk en lekker recept Ik maakte er een dessert van,maar het zou ook zeker lekker smaken als taartvulling.
Het dessert was zo lekker dat het al op was voor ik de foto kon maken
maar het recept heb ik wel voor jullie 😉

Ingrediënten voor 6 personen

  • 10 blaadjes gelatine
  • 4 dl volle melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren (m)
  • 75 gram kristalsuiker
  • 2 dl slagroom
  • 100 gram kruidnoten
  • 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereiding
Week de gelatineblaadjes 10 minuten in een ruime kom met koud water.
Doe de melk in een pannetje,
en doe het merg van 1 vanillestokje en 1 zakje vanillesuiker erbij
Breng de melk aan de kook.
Splits de eieren en houd het eiwit apart
Klop de eidooiers met de suiker dik en romig.
Voeg de dooier-suikermengsel bij de hete melk,
en laat het al roerend op een laag vuurtje tot vladikte komen.
Neem de pan van het vuur.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze bij de vla tot de gelatine is opgelost.
Verkruimel de kruidnootjes en roer ze samen met de speculaaskruiden door de vla.
Zet de vla apart en roer het af en toe door.
Klop de eiwitten stijf.
Klop de slagroom stijf.
Spatel de slagroom en stijfgelagen eiwitten door elkaar
Giet de afgekoelde vla erop en spatel alles er luchtig doorheen.
Schep de kruidnoten bavarois in schaaltjes of een puddingvorm
en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Tip

Leg op de bodem een Biscotti of Bitterkoekje
en schep daar de kruidnoten bavarois op.
Bestrooi de bavarois vlak voor het serveren
met een laagje zeer fijngemalen kruidnootjes
of fijn geraspte pure chocolade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.