koffietaart met Café Noir bodem

Deze koffietaart maakte ik met een naturel zuivelspread
Erg lekker en minder machtig dan bijvoorbeeld mascarpone.
De zuivelspread wordt op smaak gebracht met sterke koffie,whiskey en vanillevla met eronder een bodem van Café Noir koekjes
deze kun je ook kopen in een miniformaat
voor de bodem maakt dat natuurlijk niets uit
maar ze zijn wel leuk om de taart mee te decoreren.

Ingrediënten
voor een klein taartje van van 16cm Ø

  • 125 gram Cafe Noir koekjes
  • 85 gram boter
  • 6 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom + 50 gram suiker
  • 150 ml sterke koffie + 50 gram suiker
  • 3 of 4 eetlepels whiskey
  • 200 gram zuivelspread naturel
  • 200 ml vanillevla

Verder
50 gram gesmolten pure chocolade

Bereiding koekjesbodem
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier
en vet de rand dun in.

Maal in de keukenmachine de koekjes fijn.
Smelt de boter en roer dit door de koekkruimels
Verdeel de kruimels gelijkmatig over de bodem van de bakvorm en druk het goed aan bv met de onderkant van een glas.
Zet de koekjesbodem tot gebruik in de koelkast.

vulling
Zet 150 ml sterke koffie/espresso
Week de blaadjes gelatine in een kom met ruim water
Doe de koffie met de suiker in een steelpannetje en verwarm dit tot de suiker is opgelost.
Zet het vuur uit.
Knijp de gelatine uit en los ze al roerend op in de hete koffie
Roer er de whiskey door.
Laat de koffie staan tot gebruik.

Roer de zuivelspread met een garde los en meng er de vanillevla door
Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel dit door de zuivelspreadmengsel
Giet de koffie er in kleine beetje bij en spatel het door elkaar.
Het roommengsel is nu vrij vloeibaar maar dat komt goed,
in de koelkast zal het helemaal opstijven.
Haal de taartbodem uit de koelkast en giet de vulling op de koekbodem.
Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast
Wanneer de taart helemaal is opgesteven
kun je de taart nog decoreren met gesmolten chocolade
Giet hiervoor de gesmolten chocolade in een plastic zakje en knip er een heel klein puntje vanaf
Verwijder de ring van de taart en maak kriskras dunne lijntjes chocolade over de taart
Zet de taart 10 minuten terug in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden

bron Koopmans.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.