kerst cupcakes

Deze mini cupcakes had ik al eens gebakken met Sinterklaas
en ze waren zo lekker dat ik ze met een kleine aanpassing omtoverde in deze gezellige kerstcupcakes.

ingrediënten | voor 2 platen mini muffins | á 24 stuks

  • 140 gram bloem
  • 185 gram witte basterdsuiker
  • 30 gram cacao
  • 1/2 theelepel baking soda (zuiveringszout)
  • 1 theelepel gemberpoeder (Djahé)
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • rasp van een 1/2 sinaasappel
  • 1 groot ei
  • 120 ml afgekoelde sterke koffie
  • 120 ml karnemelk
  • 110 ml plantaardige olie

Topping

  • 125 gram boter
  • 125 gram banketbakkersroom
  • 30 gram poedersuiker
  • rode en groene kleurstof
  • 48 mini cupcakevormpjes
  • eetbare zilverparels (of decoratie naar keus)

bereiding cupcakes

Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet de bakvorm met de cupcakevormpjes klaar
Zeef de droge ingrediënten met een snufje zout in een kom en voeg de rasp van de sinaasappel toe.
Mix in een andere kom de karnemelk,ei,koffie en de olie.
Schenk dit mengsel geleidelijk bij de droge ingrediënten en meng dit met een garde tot een glad beslag.
Vul de papieren vormpjes voor 2/3 vol met het beslag.
Bak ze 10-12 minuten in het midden van de oven gaar {als je erop drukt moeten ze terugveren)
Laat de cupcakes afkoelen op een taartrooster.

Bereiding topping

Klop de boter minimaal 5 minuten tot een zachte bleke crème.
Zeef de poedersuiker en voeg al mixend dit in kleine beetjes bij de boter tot alle suiker goed is opgenomen.
Mix de botercreme kort in twee delen door de banketbakkersroom
Verdeel de topping in twee delen en meng door elk deel
wat rode en/of groene kleurstof
Vul twee spuitzakken met de gekleurde topping
en spuit mooie toefjes op de afgekoelde cupcakes.
Decoreer de cupcakes met eetbare zilverparels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.