Kersenplaatkoek met amandelspijs

Moet het snel eenvoudig lekker en ook veel zijn ? Dan is een plaatkoek wellicht de oplossing. Een plaatkoek wil zeggen dat het op de ovenbakplaat gebakken word. Een bakvorm heb je hiervoor dus niet nodig. Deze plaatkoek of moet ik zeggen plaatcake….bestaat een laag luchtige cake met een vulling van (amarena) kersen en een smeuige amandelspijs topping.

Ingredienten deeg

  • 250 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels cacao
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • snufje zout
  • 400 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 6 eetlepels melk

Voor de vulling

  • 1 potje Amarena kersen (460 gram)
  • 1 grote pot kersen zonder pit  (700 gram)

Voor de topping

  • 200 gram amandelspijs
  • 2 eidooiers
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder (voor 500 ml)
  • 50 gram suiker
  • 2 dl slagroom
  • 1 klein potje kersen voor garnering (350 gram)

Bereiding

Mix de boter met de suiker romig en voeg een voor een de eieren toe.
Meng de cacao citroenrasp en zout erdoor.
Zeef de bloem en bakpoeder en meng dit met de melk door de botermengsel
Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het beslag over het bakpapier.
Laat de kersen uitlekken en verdeel de uitgelekte kersen over het beslag.
Meng met de mixer amandelspijs eidooiers puddingpoeder suiker en slagroom door elkaar.
Strijk het mengsel over de kersen.
Bak de plaatkoek circa 40 minuten op 175 °C

Laat de plaatkoek op het bakblik afkoelen.
Snijd de randen eraf zodat je een mooie rechthoek hebt en snijd de plaatkoek
in gelijke blokjes.

Serveer de plaatkoek met een toef slagroom en garneer met kersen.

 

Bron Heerlijke en bijzondere bakrecepten met vruchten 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.