kersen kruimeltaart

Ruim een kilo prachtige zoete kersen is de oogst dit jaar uit eigen tuin.
Een deel hiervan gebruikte ik voor deze kersenkruimeltaart
Meestal houd ik het bij 1 klein stukje taart maar dit keer nam ik
twee flinke stukken.Zalig!

Ingrediënten voor een taart van 26 cm

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 200 gram koude boter (in blokjes)
  • 2 eieren
  • 500 gram kersen uit pot (of vers + 250 ml kersensap)
  • 2 eetlepels kirsch (optioneel)

Bereiding
Breng het sap en kersen in een pannetje met eventueel wat suiker aan de kook,
Maak een papje van maizena en een eetlepel water, en voeg dit bij de kersen
Blijf nu roeren totdat het bindt.
Roer er de 2 eetlepels kirsch doorheen
en zet het even apart tot gebruik.

bereiding deeg
Mix met deeghaken ,de bloem bakpoeder suiker zout en eieren en boter
tot een grof zandstructuur.
Neem 1/3 deel van het deeg en meng daar de kaneel door
en zet dit apart tot gebruik.(dit is voor de kruimellaag)
Kneed de rest van het deeg kort door met de handen

Vet de vlaaibakvorm in met boter en bestrooi het dun met paneermeel
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem en druk het deeg aan de rand omhoog (ongeveer 3 cm)
Verdeel de gebonden kersen over de taartbodem
Verdeel het kruimeldeeg over de kersen
Bak de kruimeltaart in ongeveer 45 minuten goudbruin  175 graden  /160 hetelucht.

Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt
Laten de taart afkoelen op een rooster.

3 thoughts on “kersen kruimeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.