kaneelkoek

Deze kaneelkoek heeft een knapperige korst met een luchtige zachte vulliing wat is bereid met amandelmeel,kaneel.en sukade
Het recept van deze Indische kaneelkoek komt uit het boek De 100 Beste Recepten Uit De Hele Wereld.
Het recept beschrijft maar twee theelepels kaneel maar dat vond ik toch wat te weinig dus voeg gerust wat meer kaneel toe.

Ingrediënten voor de zandtaartdeeg
voor een bakvorm met kartelrand van 24 cm Ø)

  • 250 gram bloem
  • 125 gram koude boter
  • 75 gram poedersuiker (of fijne kristal)
  • 1 klein ei
  • mespuntje zout

Voor de vulling

  • 3 eieren (m)
  • 150 gram suiker
  • 125 ml slagroom
  • 125 ml halfvolle melk
  • mespuntje zout
  • 2 theelepels kaneel
  • half theelepel bakpoeder
  • 200 gram amandelmeel
  • 4 beschuiten (fijngemalen)
  • 50 gram fijn gehakte sukade

Bereiding deeg
Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden
Doe de blokjes boter ,zout en suiker en het ei erin en meng de ingrediënten met twee messen tot een grof kruimeldeeg.
Kneed het dan zo kort en snel mogelijk met koude handen tot een deeg.
Verpak het deeg in plastic huishoudfolie en laat het deeg een uur rusten.

Vet de vorm goed in met boter.
Bestuif de werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot 3 mm dik
Bekleed de vorm met het deeg.
Snijd het overhangende deeg weg.
Prik met een vork gaatjes in de bodem
Bekleed de taartvorm met bakpapier en vul de vorm met een steunvulling (gedroogde peulvruchten)
Bak de bodem 10 minuten op 180 graden.
Haal de bodem uit de oven,verwijder het bakpapier met de steunvulling.

bereiding vulling
Mix de eieren met de suiker schuimig (circa 2 minuten)
Roer de slagroom ,melk zout,kaneel,en het bakpoeder door het eimengsel.
Meng de beschuitkruimels,amandelmeel en de sukade er voorzichtig door.
Giet de vulling op de voorgebakken bodem en strijk het glad met een spatel.
De kaneelkoek nog 40-45 bakken op 180 graden.
Als de koek mooi bruin is dek de koek dan af met aluminiumfolie
Controleer met een prikker of de koek gaar is.
Laat de kaneelkoek afkoelen op een rooster en bestrooi het eventueel met poedersuiker.

 

 

2 thoughts on “kaneelkoek

    1. Nee inderdaad,ik zou het ook niet gaan maken als ik jou was
      veel te lekker! Tenzij je het niet helemaal in je eentje gaat opsnoepen
      Alles mag maar wel met mate dus ook de calorieën 😉

Laat een antwoord achter aan Wilco Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.