Hummingbird Cake

Enige tijd geleden bekeek ik het programma
Jamie’s Comfort Food op 24Kitchen
Jamie bakte de Hummingbird cake
Alhoewel het geen onbekend recept is had ik er nooit eerder van gehoord.
De combinatie van banaan ananas pecannoten en een roomkaas glazuur,gedecoreerd met eetbare bloemen zag er té lekker uit.
Het recept van Jamie heb ik in grote lijnen gevolgd maar de roomkaas glazuur was wel heel erg zoet dus heb ik dat heb ik wel wat aangepast.

 

Hummingbird cake (zonder boter)

  • 250 ml olie (olijfolie of arachideolie)
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 350 gram rietsuiker
  • 4 zeer rijpe bananen
  • 425 gram ananasstukjes (blik)
  • 2 eieren (L)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufe zout
  • 50 gram pecannoten

roomkaas glazuur

  • 200 gram roomkaas (bv Monchou)
  • 100 gram boter
  • 1 limoen
  • 200 gram poedersuiker

Garnering

  • rasp van 1 limoen
  • enkele pecannoten en/of nougatine
  • enkele eetbare bloemen (bv Oost-Indische kers of driekleurig viooltje)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet twee springvormen van 23 cm doorsnede in en bekleed de bodem met bakpapier.
Meng de droge ingredienten,bakmeel suiker en kaneel en zout in een kom.

Prak de bananen en snijd de uitgelekte ananas in kleine stukjes.
Meng in een kom de olie,eieren en vanille extract doorelkaar.
Voeg daar het bloemmengsel aan toe en roer dit tot een glad beslag.
Tot slot de gehakte pecannoten erdoor mengen.
Verdeel het beslag over de 2 bakvormen.
Bak ze in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cakes 15 minuten in de vorm afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.
Laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

 

bereiding roomkaas glazuur
Klop voor het roomkaas glazuur de boter,roomkaas en de essence met een mixer luchtig.
Klop er geleidelijk de gezeefde poedersuiker door.
Breng het op smaak met een eetlepel limoensap en wat limoenrasp
Zet de roomkaasglazuur in de koelkast tot gebruik.

Strijk met een paletmes een laag glazuur over de afgekoelde cake
Plaats de andere cakelaag daar bovenop en verdeel de andere helft van de roomkaasglazuur erover.

Plaats de taart minimaal 60 minuten in de koelkast zodat
de roomkaasglazuur kan opstijven.

Decoreer de taart met limoenrasp pecannoten nougatine en eetbare bloemen

variatietips (3)
Voeg 75 gram geraspte kokos toe aan het beslag
Vervang de ananas voor mango
Voeg ½ tot 1 kopje grof gehakte marasquinkersen toe aan het beslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.