Gemarineerde geitenkaas met olijven

Een verukkelijke delicatesse leuk en orgineel als cadeautje

Voor 1 weckpot van 500 ml

  • 125 ml olijfolie
  • 1/2 theelepel citroenrasp
  • versgemalen peper
  • 1 theelepel venkelzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 25 gram zwarte olijven
  • 150 gram zachte geitenkaas (in een rol in dikke plakken gesneden)

 

Bereiding

Verwarm de olijfolie met de citroenrasp,peper,venkelzaadjes

laurierblad en knoflook.

Houdt het mengsel 10 minuten tegen de kook aan.

Laat afkoelen en neem de knoflook uit de olie.

Doe om en om wat olijven en geitenkaas in een

goed schoongemaakte en gesteriliseerde weckpot.

Giet er dan de olie met de kruiden over.

Ongeveer 3 weken houdbaar

Bron tijdschrift Seasons Oktober 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.