Valentijncakejes met frambozen

Smeuïge zoete amandelcakejes met framboos Maar met aardbeien,bosbessen,banaan,chocolade,of een lepeltje jam zijn ze ook erg lekker. Zolang je ze maar met liefde maakt.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 120 gram amandelmeel
  • 90 gram patentbloem
  • 115 gram gesmolten boter
  • 3 eieren (m)
  • 195 gram fijne tafelsuiker
  • 125 gram frambozen of aardbeien ( bevroren)
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 12 siliconen cupcakevormpjes (ik gebruikte de hartjes)

Verwarm de oven voor op 180 graden | 160 graden hetelucht|
Meng in een kom het amandelmeel met de bloem en de suiker.
Klop in een andere kom de eieren met de vanille extract los.
Voeg het eimengsel bij het bloemmengsel en giet de gesmolten boter er al mixend bij.
Mix dit alles kort tot een glad beslag.
Gebruik eventueel wat bak-spray om de vormpjes in te vetten.
en verdeel het beslag over de vormpjes.
Druk de frambozen in het beslag en bestrooi ze rijkelijk met amandelschaafsel.
Bak de amandelcakejes in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.

Bron aangepast recept
KokenmetKarin | Handboek oven |

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.