donuts uit de oven

Vandaag kreeg ik alvast een verjaardagscadeautje
Een donut bakplaat van Städter
Ik kon niet wachten om ze gelijk te gaan bakken en vond twee perfecte recepten
citroen-kwark en karnemelk donuts Maar pas op eenmaal geproefd en je bent verkocht.

Bij de verpakking zat al een recept van citroen kwark donuts
Een beslag zonder boter en eieren .
De tweede versie is bereid met karnemelk en boter.
Beide recepten heb ik uitgeprobeerd .Welke de lekkerste is?
Daar waren de meningen hier over verdeeld.
De kwarkversie zijn minder zoet maar ook minder luchtig.
De donut expert (van 10 jaar oud  ) vond de tweede versie het lekkerst.
Lekker luchtig en lichtzoet van smaak.
Voor deze versies heb ik geen glazuur maar alleen wat kaneelsuiker gebruikt.
Maar je kun je natuurlijk helemaal uitleven met glazuur jam gesmolten chocolade lemoncurd of banketbakkersroom.

Ingrediënten
citroen-kwark donuts voor 12 stuks

  • 200 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 gram magere kwark
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Rasp en sap van 1 biologische citroen
  • 200 ml melk
  • 40 ml olie
  • snufje zout
  • 2 eetlepels kaneelsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet de holtes van de donut bakvorm dun in met boter.
Meng de kwark met suiker,vanillesuiker citroenrasp citroensap melk olie en zout tot een glad beslag.
Zeef bloem en bakpoeder en meng dit door het beslag.(niet mixen)
Vul de holtes met een spuitzak voor 2/3 met het beslag.
Bak de donuts in het midden van de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin
Kwast de donuts na het bakken dun in met gesmolten boter
Bestrooi de beboterde donuts met kaneelsuiker.

Ingrediënten
donuts bereid met karnemelk – voor 12 stuks  

  • 225 gram bloem
  • 120 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 120 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 25 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels kaneelsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.
Vet de holtes van de donut bakvorm dun in met bakspray of boter
Meng bloem suiker bakpoeder en zout in een kom.
Voeg gesmolten boter karnemelk ei en vanille extract toe
en mix dit heel kort door tot een glad beslag.
Vul de holtes met een spuitzak voor 2/3 met het beslag.
Bak de donuts in het midden van de oven in 8-10 minuten goudbruin.
Kwast de donuts na het bakken in met gesmolten boter
Bestrooi de beboterde donuts met kaneelsuiker.

2 thoughts on “donuts uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.