confettitaart

Op de vraag Welke taart wil je dat mama bakt voor jouw verjaardag? was zijn antwoord.gewoon een feesttaart.
Ik werd geïnspireerd door de Confetti cake mix van Duncan Hines.De taartlagen hebben door de toevoeging van de confetti leuke gekleurde spikkels.
Ik koos voor een vulling van banketbakkersroom die ik nog wat extra bijkleurde met gele kleurstof (koenjit)
Helaas was ik door de drukte jammer genoeg wel vergeten een foto te maken van deze taart.

Ingrediënten
voor twee confetti-cakebodems van 22 cm

  • 240 ml melk
  • 6 eiwitten
  • 1 theelepel amandel extract
  • 1 theelepel vanille extract
  • 270 gram bloem
  • 350 gram suiker
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 180 gram boter
  • 40 gram Confetti (Funcakes)

banketbakkersroom

  • 500 ml volle melk
  • 2 eetlepels maïzena
  • 75 gram suiker
  • 1 heel ei
  • 2 eierdooiers
  • 50 gram boter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 ml Slagroom + extra confetti voor de garnering

Bereiding confetti cake

Verwarm de oven op 180 °C
Vet twee springvormen van 22 cm in en bekleed de bodems met bakpapier

Doe de melk eiwitten en extracten in een kom en roer los met een vorken zet dit opzij.
Meng bloem suiker bakpoeder en zout
Mix op lage snelheid de boter erdoor.

Voeg de helft van de melkmengsel toe en klop dit met de mixer 90 seconden.
Voeg dan de rest van het melkmengsel toe en mix dit 30 seconden.
Schep de confetti door het beslag
Verdeel het beslag in de vormen en strijk glad
Bak ze in 30 – 35 minuten gaar.

Controleer of de cake gaar is met een satéprikker, komt deze er schoon uit dan is de cake gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.

Bereiding banketbakkersroom

Roer de maïzena door 1/3 van de koude melk. Meng de rest van de melk met de suiker en breng het in een pannetje aan de kook.
Haal van het vuur en zet opzij.
Roer het ei samen met de dooiers door het maïzena mengsel. Voeg beetje bij beetje de warme melk aan het ei- en maïzena mengsel toe. Giet het dan weer terug in de pan.
Al roerend op een laag vuur verwarmen tot het mengsel dik genoeg is.
Voeg de boter en vanille toe en roer tot een gladde massa.
giet het in een lage schaal en leg een vel plasticfolie op de banketbakkersroom.
Laat het helemaal afkoelen.

Verdeel de banketbakkersroom over de taartlaag.
en plaats de andere taartlaag er bovenop
Garneer de taart met toefjes slagroom en bestrooi ze royaal met de overgebleven confetti

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.