Een makkelijk en origineel cakerecept
maar of deze cake ook echt naar cola smaakt?
Daarover waren de meningen hier verdeeld
Ikzelf vond van niet maar mijn visite haalde de colasmaak er gelijk uit
Hoe dan ook erg lekker was deze cake wel
De cake is compact en stevig en samen met de chocoladesaus een heerlijke traktatie voor bij een kopje thee.
ingrediënten
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 3 eetlepels cacao
- 1/4 theelepel baking soda
- 250 gram boter
- 250 ml cola (cherry cola)
- 125 ml melk
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
Voor de chocoladesaus
- 100 gram boter
- 2 eetlepels cola (cherry cola)
- 2 eetlepels cacao
- 200 gram gezeefde poedersuiker
bereiding cola cake
Verwarm de oven voor op 180 graden
Vet een bakvorm in van 24 cm, en bekleed de bodem met bakpapier.
Gebruik geen springvorm want het beslag zal erg dun zijn
Zeef boven een kom de bloem,suiker,baking soda en cacao
Doe de cola in een pannetje en verwarm dit samen met de boter
tot de boter is gesmolten.
Zet het vuur uit en laat het wat afkoelen.
Mix de eieren met de melk en vanille tot een luchtige crème
Roer de gesmolten boter/cola door het bloemmengsel
en spatel het eimengsel erdoor
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 45 minuten gaar
Controleer met een cakeprikker of de taart gaar is,
komt de prikker droog uit de cake dan is het gaar.
Haal de cake na 30 minuten uit de vorm en laat het op een rooster helemaal afkoelen.
Bereiding chocoladesaus
Doe de boter met de cola en de cacao in een pannetje
en laat dit op een laag vuur smelten
Wanneer de boter is gesmolten voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker
toe en roer stevig met een garde tot alle suiker is opgelost en je een gladde suas hebt
Plaats de cake met een taartkarton op een taartrooster
Zet eronder een dienblad en giet de nog warme chocoladesaus over de cake
Maak de bovenkant glad met een paletmes en laat het teveel aan chocolade
eraf druipen
Plaats de cake op een taartschaal en laat het afkoelen
Bron recept BBC food