chocoladetaart met mokkaroom en kersen

Een luchtige en zachte chocoladebiscuit met mokka-slagroom en kersen
Een onweerstaanbare combinatie voor chocoladetaart.
Voor een biscuit gebruik ik meestal de biscuitmix van Funcakes
Deze mislukt bij mij nooit en is ook lekker van smaak

Ingrediënten chocoladebiscuit

  • 250 mix voor chocoladebiscuit (Funcakes)
  • 150 gram eieren (op kamertemperatuur)
  • 55 ml water

vulling

  • 250 ml slagroom
  • 1 zakje Klopfix
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker
  • 2 eetlepels fijne oploskoffie
  • 1 grote pot kersen (700 gram)

Garnering

  • 25 gram pure chocolade of chocoladevlokken
  • 200 ml slagroom + suiker naar smaak
  • kersen
  • 150 ml kersensap + 1 halve eetlepel maizena

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden
Vet een bakvorm van 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Biscuit mix met de eieren en het water 7 minuten mixen op de hoogste stand en dan nog 3 minuten op de laagste stand mixen
Vul de bakvorm met het beslag en bak de chocoladebiscuit in 25-30 minuten gaar.
Zet de ovendeur na het bakken op een kier en haal het biscuit er na 5 minuten uit.
Laat het biscuit afkoelen op een rooster

Bereiding mokka-room
Meng in een schaaltje de suiker Klopfix en oploskoffie.
Klop de slagroom stijf en voeg het koffiemengsel al mixend toe.

Snijd de chocoladebiscuit horizontaal door.
Schep 2/3 deel van de mokka-slagroom over de bodem en strijk glad

Laat de kersen uitlekken in een vergiet.en vang het sap op.
Verdeel de uitgelekte kersen over de mokka-slagroom en plaats de andere biscuitlaag erop
Bestrijk de boven en zijkant met de rest van de mokka-slagroom
Rasp de pure chocolade
Bestrooi de bovenkant van de taart met de geraspte chocolade
Garneer de taart met toefjes slagroom en kersen en besprenkel met gebonden kersensap zie hieronder

Breng hiervoor 1 kopje kersensap wat suiker aan de kook
Roer in een ander kommetje een halve eetlepel maizena los met
1 eetlepel kersensap.
Roer het maizena papje door de kersensap en verwarm dit al roerend tot het bindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.