chocolade salami

De arretjes cake die ik ken was een mengsel van suiker,rauw ei,cacao,boter en stukjes biscuit samengedrukt en opgesteven in een cakeblik.
Toen was ik er overigens dol op hoor en werd het geregeld als traktatie voor school of voor een verjaardag thuis gemaakt.
Dit recept een chocolade salami is een luxe versie van arretjes cake,
met in amaretto gewelde rozijnen en zoete Amarena kersen.
Klinkt goed toch?

 

ingrediënten

  • 75 gr rozijnen
  • 50 ml amaretto
  • 100 gr amarena kersen
  • 200 gr pure chocolade
  • 100 gr Maria biscuits
  • 100 gr amaretti koekjes
  • 150 gr zachte boter
  • rasp van 1 kleine sinaasappel

Bereiding

Week de rozijnen in de amaretto
Laat de rozijnen en amarena kersen in een vergiet uitlekken
Smelt de pure chocolade au bain-marie.
Voeg de zachte boter toe aan de gesmolten chocolade
en roer tot de boter helemaal is opgenomen.

Breek de biscuitjes en amaretti koekjes in grove stukjes
Roer er de sinaasappelrasp,gewelde rozijnen en Amarena kersen door.
Giet er de chocolade-boter mengsel bij en spatel alles goed door elkaar.

Leg een flink stuk plastic folie klaar op het werkblad.
Schep het chocolademengsel in een strook op het plastic.
Rol het plastic zo stevig mogelijk op en vorm een rol.
Om een mooie ronde vorm te krijg gebruikte twee hoge kookringen waar ik de chocolade-salami rol in stopte.
Leg de chocolade salami enkele uren in de koelkast.
Haal het uit de plasticfolie en rol hem door de poedersuiker.

inspiratiebron van dit recept “SBS6 Irene & Rudolph vieren Kerst”

One thought on “chocolade salami

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.