Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

chocolade muffins met bosbessen

muffins met bosbessen,
amandelmeel,cacao en geschaafde amandelen als topping

Eerder maakte ik ook muffins met bosbessen (zie de foto onder het recept) ook wel bekend als de Blueberry muffins van Starbucks
Erg lekker trouwens vooral de krokante topping van kaneel vonden ze hier erg lekker

Voor een tweede ronde muffins paste ik het recept een beetje aan en ook nu
kwamen er heerlijke luchtige grote muffins uit mijn oven.
De cacao gaf echter niet een echte chocoladesmaak aan deze muffins maar die kun je ook vervangen voor bak-vaste chocoladestukjes

Wil je de muffins recept met de krokante kaneel topping proberen kijk dan even
op de pagina van brendakookt.nl

Ingrediënten voor 10 grote muffins

  • 35 gram amandelmeel (zelfrijzend amandelmeel van Koopmans)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 15 gram cacao poeder (of vervang dit voor bak-vaste chocoladestukjes hoeveelheid naar smaak)
  • snuf zout
  • 1 afgestreken theelepel baking soda
  • 10 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel amandelextract
  • 100 ml volle melk
  • 1 ei
  • 83 ml arachide olie
  • 150 gram blauwe bessen + 1 eetlepel custard poeder of bloem
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Plaats de papieren of siliconen muffin vormpjes in de holtes van een muffin bakplaat
Meng de blauwe bessen met custard poeder of bloem,
dit voorkomt dat de blauwe bessen naar de bodem van je muffins zakken
Zeef boven een kom de droge ingrediënten,amandelbakmeel,zelfrijzend bakmeel
suiker,cacao,zout,baking soda,en het bakpoeder.

Mix op de hoogste stand 1 minuut de melk,ei en olie
door elkaar

Spatel het natte mengsel door het bakmeel mengsel
Roer niet langer dan nodig is want daar worden de muffins taai van.
Meng tot slot voorzichtig de blauwe bessen erdoor
Verdeel het beslag over de vormpjes tot 2/3 vol
en bestrooi ze met de amandelschaafsel

Bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin en gaar
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn,
komt deze er droog uit zijn ze gaar.
Ook nu even goed opletten want te lang gebakken betekend droge muffins
Haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen

Teveel muffins gemaakt ?
Je kunt ze prima (per stuk verpakt) invriezen

muffins met bosbessen

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *