Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

Champagne gelei met frambozen

Champagne gelei met frambozen

Een licht en feestelijk dessert voor de feestdagen.
Voor kinderen kun je de champagne vervangen voor
een kinder-champagne of een licht gezoet vruchtensap.
Leuk extra feestelijk om ze te serveren in mooie glazen of kleine glazen potjes.

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 ml warm water
  • 55 gram witte basterdsuiker
  • 500 ml rosé mousserende wijn (Ik gebruikte Jacob’s Creek Moscato Rosé sparkling)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 150 gram frambozen of fruit naar keuze
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereiding

Doe het water en de suiker in een kleine steelpan
Verwarm het op een laag vuur.
Roer tot de suiker is opgelost.
Breng het aan de kook en zet het vuur weer laag.
Laat de siroop 5 minuten zachtjes pruttelen.(niet koken)
Week de gelatine in de champagne
Giet de suikersiroop in een kom en voeg de uitgeknepen gelatine toe.
Meng goed tot de gelatine is opgelost.
Giet de gelatine mengsel bij de champagne en roer het kort door.
Verdeel de gelei over de glazen en zet het voor een uur in de koelkast.
Na een uur wanneer de gelei begint te geleren is de frambozen erin doen.
Laat de champagne gelei nog minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

bron BBC food

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *