brownies met cheesecake

Deze brownies zijn dubbel zo lekker door een laag meegebakken roomkaas op de brownie (cheesecake)  Ik heb de cheesecake een groen kleurtje gegeven en gedecoreerd met lijntjes kersensaus.

ingrediënten
voor een brownie vorm van 24 x 24 cm

  • 350 gram pure chocolade.
  • 250 gram boter
  • 125 gram donkere basterdsuiker
  • 125 gram rietsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • snufje zout

ingrediënten voor de cheesecake

  • 200 gram roomkaas (ik gebruikte Philadelphia naturel)
  • 125 crème fraiche
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eieren
  • voedingskleurstof
  • kersenjam

bereiding brownie

Vet de bakvorm in met boter en leg er een vel bakpapier op de bodem.

Doe de chocolade samen met de boter in een pannetje en laat dit au-bain-marie smelten.
Dus het pannetje in een grotere pan met bijna kokend water hangen,let erop dat de bodem van het kleine pannetje het water niet raakt.

Mix de eieren met de suiker en een snufje zout licht en luchtig.
Spatel de chocolade-boter mengsel door het eimengsel.
Zeef de bloem en spatel dit erdoor.
Giet het beslag in de brownie bakvorm

Mix de roomkaas met de suiker en crème fraiche tot een glad mengsel
Voeg een voor een de eieren toe en mix het kort door tot je een glad beslag.
Breng de roomkaas naar wens nog op kleur met voedingskleurstof

Verdeel de roomkaas mengsel gelijkmatig het browniebeslag.

Verwarm de jam heel kort in de magnetron en zeef de stukjes kersen eruit.
Doe de jam in een plastic puntzakje en knip er een heel
klein puntje vanaf
Maak met de jam horizontale lijnen over de roomkaas
Met een satéprikker doorbreek je de lijnen door deze van binnen naar buiten trekken en een draaibeweging maken tot de swirls naar je zin zijn.
Bak de brownie in circa 35-40 minuten gaar.
Controleer met een satéprikker of deze er bijna schoon uitkomt, er mag nog een heel klein beetje chocolade aan zitten maar het mag niet te nat zijn.
Haal ze uit de oven  en laat ze helemaal afkoelen
Serveer de brownies in blokjes.

Inspiratiebron recept :
Cheesecake & Brownie met framboos Dr.Oetker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.