bladerdeeg hartendiefjes

Verras je hartendief met deze bladerdeeg harten
gevuld met een kersen-compote.
Nog wat kleine toefjes slagroom erop en je hebt in no time
een liefdevol lekkernij voor de koffie.

ingrediënten voor 5 harten van 9 cm Ø

  • 1 rol bladerdeeg uit de koeling (rechthoekig) of
    10 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 10 el kersen-compote
  • 150 ml slagroom + suiker naar smaak
  • roze kleurstof (naar wens)
  • 1 el kaneelsuiker
  • 1 los geklopt ei
    extra nodig
  • 2 hart uitsteekvormen : 1 x 9 cm + 1 x 5 cm

Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Gebruik je diepvries bladerdeeg laat de plakjes dan op
het werkblad naast elkaar ontdooien | of rol het verse bladerdeeg uit.
Steek met het grote hart 10 harten uit het bladerdeeg
Leg er alvast 5 op de bakplaat
Uit de overige 5 harten steek je in het midden een klein hartje uit.
De 5 kleine uitgestoken hartjes leg je ook alvast op de bakplaat.
Plaats nu de hartenrand op een groot hart (waarvan je de randjes even met de vingertop iets met water nat maakt )
Druk de randjes een klein beetje aan.
Doe dit ook met de andere 4 hartranden.

Schep in ieder hart binnen het uitgestoken deel
een beetje van de kersen compote.
Bestrijk de randen en de kleine hartjes met los geklopt ei.
Bestrooi de kleine hartjes met kaneelsuiker.
Bak de bladerdeeg harten in circa 12-15 mooi goudbruin.
De kleine hartjes kunnen er na 10 minuten uit.
Laat ze afkoelen

Klop de slagroom met de suiker stijf.
Neem een spuitzak met een klein spuitmondje
Met wat kleurstof kun je de slagroomtoefjes een leuk gekleurd randje geven.
Hiervoor doe je wat voedingskleurstof op een lange sateprikker,
en breng je dit in dunne lijnen her en der aan de binnenkant van de spuitzak aan
Schep nu de slagroom in de spuitzak en maak kleine toefjes op of langs de rand van de kersenvulling.
Plaats een klein hartje er bovenop en bestuif ze met poedersuiker.
Vers zijn ze het allerlekkerst en ook nog lekker krokant

Happy Valentines day!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.