Zoete Uurtjes

De lekkerste zoete recepten

banoffee cheesecake cupcakes

Banoffee Cheesecake Cupcakes

Een van mijn favoriete cupcakes
Met banaan en karamel en een romige topping van chocolade-roomkaas.

Ingrediënten voor het beslag (12 cupcakes)

  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
  • 1 rijpe banaan (fijn geprakt)

 

Ingrediënten roomkaas topping
Voor een tweekleurige topping
heb je 3 wegwerp spuitzakken nodig
Verdubbel het recept voor een royale toef

  • 200 gram Monchou (Zacht en Luchtig)
  • 50 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetlepels cacao
  • poedersuiker (eventueel naar smaak)
  • 50 ml karamelsaus (decoratie)
  • 12 stukjes bananenchips of 1 grote banaan (decoratie)

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden (met het rooster in het midden van de oven)
Zet de 12 cupcakevormpjes in de cupcakeblik
Snijd de boter in stukjes
Doe de boter in een kom en voeg al mixend beetje bij beetje
de suiker toe
Mix dan een voor een de eieren erdoor
Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit op een middelhoge stand
Tot slot de melk en geprakte banaan toevoegen en nog 1 minuut mixen tot een mooi glad beslag.
Vul de cupcake vormpjes 2/3 vol  met het beslag.
Zet de cupcakes in het midden van de oven op het rooster en bak ze 20-25 minuten.
Controleer na 20 minuten met een houten prikker of de cupcakes gaar zijn.
Zijn de cupcakes toch wat bol aan de bovenkant plaats dan even een broodplankje erop
Haal de cupcakes na een paar minuten uit het bakblik en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.

Mix voor de roomkaas topping
de Monchou met de zachte boter tot een zachte crème
Mix voor een wat zoetere smaak eventueel nog wat gezeefde poedersuiker erdoor.
Verdeel de roomkaas in 2 gelijke porties
Meng in een van de porties de gezeefde cacao erdoor
Neem een wegwerp spuitzak en vul die met de naturel roomkaas
Vul een tweede wegwerp spuitzak met de chocolade-roomkaas
knip van beide gevulde spuitzakken een klein puntje af.
Plaats een spuitmond met kartel op spuitzak nummer 3
Plaats spuitzakken 1 en 2 in spuitzak 3
Het is even passen en meten maar het lukt je vast!
Spuit nu mooie tweekleurige toeven op de cupcakes

Garneer met plakjes banaan of bananenchips
Wanneer je de cupcakes garneert met verse plakjes banaan
besprenkel ze dan met citroensap om verkleuring te voorkomen
Doe de karamelsaus in een boterhamzakje,knip een klein puntje eraf en decoreer de toeven met dunne lijnen karamel

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *