amaretti mascarpone mousse

In de koelkast stond nog een bakje mascarpone eiwit en slagroom wat qua houdbaarheid nodig op moest
Dus improviseerde ik een snel dessert.
Nog voor het in de schaaltjes zat had ik er al twee flinke eetlepels ervan gesnoept
Écht zo lekker dat ik me moest beheersen om niet de kom uit gaan likken
Het is wel een machtig dessert dus heb je met de onderstaande hoeveelheden genoeg voor 5 personen
voor 5 personen heb je nodig

  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom + 2 eetlepels suiker
  • 2 eiwitten + 2 eetlepels poedersuiker
  • 50 ml amaretto
  • 75 gram mini amaretti koekjes + 5 extra
  • 1 eetlepel cacao om te bestrooien

Bereiding
Doe de amaretti koekjes in een schaaltje en giet de amaretto erover
Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf en zet dit even apart
Klop de slagroom met de suiker,
wanneer de slagroom dik en lobbig is geklopt mix dan kort in delen de mascarpone erdoor.
Spatel in delen het eiwit door het mascarpone mengsel
Hier wordt het dessert minder “compact” van.
Voeg de geweekte amaretti koekjes (samen met de amaretto waarin het geweekt is )
en spatel dit er voorzichtig door het mengsel.
Verdeel de mousse over de schaaltjes en zet het in de koelkast.
Garneer de mousse met een mini amaretti koekjes en
bestrooi met gezeefde cacaopoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.