Een Pot Vol Koekjes

Leuk om te maken en te geven

 Een Pot Vol| Koekjes | Appel-muffins | Brownies |

Vul weck of klempotten met de laagjes ingrediënten
(Op de foto afgebeelde klempotten kocht ik bij de Hema)
Print en plak er een label op en lijm dit met een lijmspray op de potten.

Het kaartje met de bereidingswijze heb ik op een
stukje gekleurd karton geplakt en dubbelgevouwen.
en met een touwtje aan de zijkant van de pot gehangen.

Ingrediënten voor een Pot Vol Koekjes

  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 75 g havermout
  • 80 g witte basterdsuiker
  • 80 g bruine basterd of rietsuiker
  • 100 g m&m-s (eventueel op kleur gesorteerd)
  • 75 g pinda’s of eventueel walnoten
  • 100 g chocoladestukjes

Bereidingswijze Pot Vol koekjes
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de inhoud van deze pot in een beslagkom.
Voeg 50 gram boter en 1 ei toe.
Kneed alle ingrediënten samen tot een grote bal.
Maak van deze bal kleine balletjes en duw deze plat.
Leg de kleine platte balletjes op een ovenplaat met bakpapier
Bak de koekjes in 20 minuten gaar.


Ingrediënten voor een Pot vol Appel-muffins

  • 240 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram rietsuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1 kop gedroogde appelstukjes

Bereidingswijze Pot Vol Appel-muffins

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de inhoud van deze pot in een beslagkom.
Voeg één ei toe,
180 ml melk en 60 ml olie.
Goed roeren en in muffin vormpjes scheppen.
Bak de muffins in 15-18 minuten gaar.

 



Ingrediënten voor een Pot Vol Brownies

  • 250 gram rietsuiker
  • 100 gram bloem
  • 60 gram cacao
  • 50 gram noten
  • 70 gram chocolade stukjes

Bereidingswijze Pot Vol brownies
Verwarm de oven voor op 160 graden
Bekleed een bakvorm van 18 bij 28 met bakpapier
Doe de inhoud van de pot in een beslagkom
Voeg 3 los geklopte eieren toe
Voeg 225 gram zachte roomboter toe
Mix alles door elkaar,
en doe het beslag in de vorm
Bak de brownies in 30-35 minuten gaar.


 


 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.