sinaasappel polenta cake

Door de polenta krijgt deze cake een stevige en een wat pudding-achtige structuur
Deze polenta cake heb ik op smaak gebracht met sinaasappels
Waanzinnig lekker en ook nog eens simpel om te maken

Ingrediënten  voor een taartvorm van 23 cm

  • 250 gram ongezouten boter
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 140 gram polenta (maïsgriesmeel)
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • rasp en sap van 2 sinaasappels

Voor het glazuur

  • 100 ml vers sinaasappelsap
  • 100 gram witte basterdsuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor 160C
Bekleed de bodem en zijkanten van een ronde met bakpapier.
Klop de boter en suiker licht en romig
Voeg de eieren er een voor een aan toe.
Zodra het mengsel goed vermengd is,voeg dan alle droge ingrediënten toe plus de zest en het sinaasappelsap
Doe het mengsel in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 55 minuten gaar.

Om het glazuur te maken,

Breng het sap en de suiker in een pannetje aan de kook.
Laat het geheel gedurende 5 minuten inkoken
Besprenkel het glazuur over de bovenkant van de afgekoelde taart.

 Bron bbc goodfood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.