aardbeienslof

Deze aardbeienslof wordt gemaakt van hard wenerdeeg,
gevuld met gele room en amandelspijs,
opgemaakt met verse aardbeien en slagroom.

Wat heb je nodig ?

2 sloffenringen van 24 bij 9 cm of een ring van een springvorm van 24 cm
Ik gebruikte een verstelbare slofring en zette deze op 35 cm

Ingrediënten deeg

  • 125 gram bloem
  • 125 gram Zeeuwse bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 180 gram boter
  • 100 gram suiker
  • 80 gram bruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • ½ citroen, de rasp
  • snuf zout

Banketbakkesroom

  • 1 vanillestokje
  • 500 ml volle melk
  • 100 gram suiker
  • 2 eidooiers
  • 45 gram custard poeder
  • snuf zout

Verder

  • 150 gram spijs
  • ½  los geklopt ei
  • rasp van ½ citroen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 250 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • eventueel 1 zakje Klopfix
  • 500 gram verse aardbeien

Bereiding deeg
Meng de boter suikers zout citroenrasp en eidooier in een kom
Voeg de twee gezeefde bloemsoorten en het bakpoeder toe en kneed dit alles kort tot een samenhangend deeg.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat minstens een uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C
Meng het spijs met het halve ei ,rasp en citroensap zodat het smeerbaar wordt.
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad tot het ongeveer 7 a 8 mm dik is.
Steek er met de ingevette sloffenvorm of ring van een springvorm een deegplak uit.
Verdeel het spijsmengsel over de bodem tot 1,5 cm van de kant af.
Plaat de deegbodem (met de bakring eromheen) op een bakplaat met bakpapier.
Bak de bodem in 23 tot 25 minuten gaar in de oven.
Verwijder de vorm gelijk en laat afkoelen.

Bereiding banketbakkersroom

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit
Breng in een pan 450 gram melk met het vanillemerg en de peul
en 50 gram suiker al roerende aan de kook
Roer de eidooiers met de rest van de suiker, melk en het zout
met de garde los en roer de custard poeder erdoor.
Schenk een scheutje warme melk over het eimengsel en roer het met een garde door elkaar
Schenk dit mengsel terug in de pan bij de melk en roer ook nu alles meteen weer goed door elkaar.
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 2 minuten zachtjes garen.
Giet de banketbakkersroom op een, met koud water afgespoeld,
platte schaal en bedek de room een stuk plastic huishoudfolie
(Dit voorkomt velvorming)
Laat de banketbakkersroom afkoelen tot lauw en zet het daarna in de koelkast.

Roer de afgekoelde banketbakkersroom los en doe in een spuitzak met glad spuitmondje.
Spuit de room op de bodem en verdeel de aardbeien erover.
Je kunt ze halveren of op hun kop zetten.
Klop de slagroom stijf met de suiker en Klopfix.
Spuit toefjes slagroom tussen de aardbeien.
Decoreer met verse muntblaadjes en
bestrooi met poedersuiker en/of geraspte chocolade

Bron Toetjesentaarten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.