Perzikentaart met frangipane

Een makkelijk en snel recept voor een heerlijke perzikentaart.
De bodem is van vers bladerdeeg Gevuld met een zoet laagje frangipane en rijkelijk belegd met perziken.
Bladerdeeg en fruit gaan heel goed samen maar eet het wel dezelfde dag zolang het bladerdeeg nog lekker krokant is.

Ingrediënten voor een taart-/quiche vorm van 31 cm)

  • 1 rol kant en klare bladerdeeg (250 gram )
  • 900 gram perziken (blik)
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 30 gram maizena
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • snuf zout

voor de frangipane

  • 50 gram boter
  • 250 gram amandelspijs
  • 60 gram ei

verder

  • 25 gram geschaafde amandelen
  • 1 losgeklopt ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden
Bekleed de vorm met het bladerdeeg en prik met een vork
gaatjes in de bodem.
Zet de bodem even in de koelkast tot gebruik
Laat de perziken uitlekken
Snijd de perziken in vieren en snijd elk stuk nog iets kleiner.
Meng in een kom de suiker,maizena korianderpoeder en zout.
Voeg de perziken toe en roer ze er voorzichtig doorheen.

Bereiding frangipane
Mix de boter luchtig, met het spijs
Voeg het ei toe en mix dit tot een glad mengsel

Haal de vorm uit de koelkast en verdeel de frangipane
gelijkmatig over de taartbodem.
Zorg dat de perziken zijn uitgelekt en rangschik ze over
de frangipane.
Bestrijk de randen van de taart met losgeklopt ei.
Plaats de taart op een rooster in het midden van de oven en
bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de taart`na 15 minuten baktijd met de geschaafde amandelen.

Bron eigen idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.