Appelkruimeltaart met amandelspijs

Home Made appeltaart met een mok warme chocolademelk.
Het heeft toch iets gezelligs vind ik,zeker op zo’n stormachtige zondag als deze.
Je bent hooguit een uurtje zoet in de keuken en dan heb
een appelkruimeltaart op tafel om (over) op te scheppen.

Ingrediënten (voor een vorm ovenschaal van circa 28 cm)

  • 6 Jonagold appels
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 380 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 175 gram suiker
  • 300 gram zachte boter
  • 150 gram amandelspijs

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Wel de rozijnen in warm water (of amaretto)
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in schijfjes
Meng de suiker kaneel en gewelde uitgelekte rozijnen door de appelschijfjes.
Verkruimel de amandelspijs in kleine stukjes.
Meng de bloem, zout, bakpoeder, suiker, amandelspijs, en boter in keukenmachine door elkaar en meng dit alles tot je een kruimelig deeg hebt.
Vet een bakvorm in met boter en verdeel
3/4 deel van het deeg over de bodem en zijkanten van de vorm en druk het deeg aan
Schep het appelmengsel in de vorm en druk het goed aan.
Verdeel tot slot de rest van het kruimeldeeg over de appels.
Bak de kruimeltaart in 40 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.