Appelbeignets

Mijn favoriete recept voor de allerlekkerste appelbeignets

Ingrediënten

  • 1 eetlepel gemalen kaneel
  • 6 goudrenetten
  • 200 gram bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • snuf zout
  • 150 ml halfvolle melk
  • 125 ml spuitwater

Verder

  • frituurolie
  • poedersuiker om te bestrooien

Bereiding 

Doe de bloem in een ruime kom
Voeg het ei,eidooier kristalsuiker en zout eraan toe.
Voeg al roerende de melk toe tot een glad beslag
Laat het beslag nu een uur staan .
Schil intussen de appels en haal de klokhuizen eruit met een appelboor.
Snijd de appels in niet te dikke plakken
Meng in een diep bord de kaneel met de suiker
Bestrooi de appels licht met de kaneelsuiker
Dek de schijven appels af en laat staan tot gebruik.
Verwarm in de friteuse de olie op 180C˚/190C˚

Meng het spuitwater door het beslag
Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag
Haal de schijven appel door het beslag en frituur ze ongeveer
4 minuten tot ze mooi goudbruin zijn
Bestrooi de appelbeignets met poedersuiker

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.