Naanbrood met koriander en sesam

Naan is een traditioneel Indiaas brood Lekker om mee te dippen of bij een curry.
Naan leent zich uitstekend om eraan toe te voegen wat je lekker vind
Sesam,verse kruiden,knoflook
Dit recept van Naan met koriander is echt mijn favoriet.
Het originele recept komt van Zoethoudertjes
Ik bak Naan in de oven op een pizzaplaat op de grill en hetelucht stand

Ingredienten voor 6 broodjes

  • 560 gram bloem
  • 200 ml lauw water
  • 120 ml volle yoghurt
  • 1 teen knoflook fijngeperst
  • 2 theelepels gedroogde en gemalen koriander (ketoembar)
  • fijngehakte verse koriander naar smaak
  • 1 eetlepel roomboter (op kamertemperatuur)
  • 2 theelepels zout
  • 4 theelepels vloeibare honing
  • 2 theelepels gedroogde gist

Verder
om het brood met te bestrooien 2 eetlepels sesamzaadjes
om het brood met in te smeren 3 eetlepels gesmolten roomboter

Bereiding
Neem een ruime kom
Doe hier de honing gist knoflook gemalen koriander yoghurt roomboter water en het bloem in.
Meng alles tot een soepel deeg
De eerste paar minuten deed ik dit met de kneedhaak van keukenmachine
Het verder kneden deed ik met de hand
Neem de tijd om alles goed te kneden minimaal 15 minuten.
Kneed als het deeg bijna klaar is het zout en verse koriander er nog door.
Verdeel het deeg in 6 gelijke porties
Rol de porties deeg uit tot een halve cm dik
Ik maakte er ovale vormen van.
Kwast de bovenkant van het deeg in met gesmolten roomboter en bestrooi ze met sesamzaad.
Verwarm de oven (met pizzaplaat) in het midden van de oven voor op de hoogste stand.
Laat intussen het deeg rusten onder een vochtige theedoek.
Leg twee broodjes op de pizzaplaat en bak ze 3 minuten.*
Je ziet dat het brood blazen krijgt ? Dat is goed!
Na 3 minuten bakken zet je de oven nog even op de grillstand
Laat de broodjes grillen totdat ze goudbruin kleuren. 1 a 2 minuten
Let goed op want dit kan erg snel gaan.
Haal de broodjes uit de oven en zet de oven terug op de normale stand
en herhaal* totdat je alle broodjes hebt gebakken.
Laat de broodjes afkoelen tot lauw en verpak ze tot gebruik in folie.
Naanbrood kun je ook prima invriezen en weer even oppeppen in de oven

Tip
Vervang de knoflook en de koriander voor twee theelepels gemalen komijn en 1 theelepel currykruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.